16 Temmuz 2015

Web Uygulamaları Güvenlik Denetimi Eğitimi

Web Uygulamaları Güvenlik Denetimi Eğitimi
Web uygulamaları dağıtım kolaylığı nedeniyle masaüstü uygulamalara üstünlük sağlamış ve geniş uygulama alanı bulmuştur. Bunun yanı sıra internete açık olan uygulamaların önemli bir kısmı da web uygulaması şeklindedir. Web uygulaması olmayan masaüstü uygulamalar ve mobil uygulamalar dahi web uygulama mimarisinin önemli bir kısmı olan HTTP protokolünü kullanmaktadır.
Bunların yanı sıra web uygulamaları çok katmanlı mimariye sahip olup, bu durum nispeten web uygulama altyapılarının sıradan masaüstü uygulamalara nazaran karmaşık olmalarına neden olmaktadır.Tüm bu nedenlerden dolayı web uygulamaları saldırganların gözde hedeflerinden birisidir.

Web uygulama denetimi eğitiminde katılımcılara web uygulamalarında ortaya çıkabilecek açıklıkların neler olduğu, bu açıklıkları nasıl tespit edebilecekleri ve açıklıkların ortadan kaldırılma yöntemleri aktarılmaktadır.
Web uygulama denetimi eğitimi, mobil uygulama denetimi yapacak katılımcılara da gerekli temel web teknolojileri bilgilerini aktarmayı hedeflemektedir.