Jmeter arayüz modunda istenilen test senaryosu ve grafikler ekledikten sonra yük testini başlatmak yerine File sekmesinden Save Test Plan seçeneğini kullanarak test senaryosunu Apache-Jmeter uygulamasının bulunduğu dizindeki bin dosyası içerisine kaydedelim.
Ayrıca Apache-JMeter’ın kullanacağı Ram miktarını aşağıdaki gibi konfigüre edelim:
Apache-Jmeter dizininde Bin klasörünün altında yer alan jmeter.bat dosyasına sağ tıklayıp birlikte aç seçeneğini kullanarak ile notpad uygulamasıyla açalım.
Açılan sayfada “set HEAP” parametresini bulalım ve parametre içerisinde yer alan megabyte cinsindeki bellek miktarını değiştirelim.
Örneğin: set HEAP=-Xms1024m –Xmx1024m
Yukarıda anlatılan ilgili konfigürasyonları yaptıktan sonra komut satırından Apache-Jmeter dizini içerisindeki bin klasörüne ulaşalım.
Komut satırına jmeter -t TestPlan.jmx -n -l c:\Test_Plan_Data.csv yazalım.
.jmx uzantılı dosyada test senaryosu yer almaktadır, c dizini altında oluşacak Test_Plan_Data.csv dosyasına ise test sonuçları yazılacaktır.
.csv uzantılı dosya içerisindeki verileri işlemek için test bittikten sonra Apache-Jmeter uygulaması ile oluşturduğumuz test senaryosunu açıp ilgili grafik bileşenlerine açarak Browse seçeneğinden Test_Plan_Data.csv dosyasının bulunduğu yeri gösterelim.
<<Önceki Bölüm