26 Ağustos 2019

BTROTP (ENG)


  • Supports multi-factor user authentication for RADIUS-compliant devices and applications..
  • It works integrated with MS Active Directory server, LDAP server and other identity servers for fixed username and password verification.
  • Also supports SMS, Mail and Smart OTP
  • and more features.

18 Haziran 2019

BTROTP (TR)


  • RADIUS uyumlu cihazlar ve uygulamalar için çok faktörlü kullanıcı doğrulamayı destekler.
  • Sabit kullanıcı adı ve parola doğrulama için MS Aktif Dizin sunucusu, LDAP sunucusu ve diğer kimlik sunucuları ile entegre çalışır.
  • Ayrıca SMS, Mail ve Smart OTP seçeneklerini desteklemekte
  • ve daha fazla özellikleri barındırmaktadır.

04 Şubat 2019

Windows OS ve Ubuntu 18.04 ELK Stack Kurulumu



ElasticSearch:

Lucene merkezli bir arama motorudur. HTTP web arayüzü ve şema içermeyen JSON belgelerine sahip, dağıtık, çok kanallı, tam metinli bir arama motoru sağlar. Elasticsearch, Java ile geliştirilmiş ve Apache Lisansı koşulları altında açık kaynak olarak piyasaya sürülmüştür. Resmi istemciler Java, .NET ( C # ), PHP, Python, Apache Groovy, Ruby ve diğer birçok dilde kullanılabilir. DB-Motorları, Elasticsearch ardından en popüler kurumsal arama motorudur.

Logstash:

Logstash, olayları ve log mesajlarını toplamak, işlemek ve iletmek için kullanılan bir araçtır. Koleksiyon, ham soket/paket iletişimi, dosya kuyruğu ve birkaç mesaj veri yolu istemcisi dahil yapılandırılabilir. Giriş eklentileri aracılığıyla gerçekleştirilir. Bir giriş eklentisi veri topladıktan sonra, olay verilerini değiştiren ve not ekleyen herhangi bir sayıda filtre ile işlenebilir. Son olarak, logstash olayları, eklentileri Elasticsearch, yerel dosyalar ve birkaç mesaj yolu uygulaması dahil olmak üzere çeşitli harici programlara iletebilen çıkış eklentilerine yönlendirir.

Kibana:

Kibana açık kaynak veri görselleştirme eklentisi olarak tanımlanabilir. Bir Elasticsearch kümesinde indekslenen içeriğin üst kısmında görselleştirme özellikleri sağlar. Kullanıcılar, büyük hacimli verilerin üzerine çubuk, çizgi ve dağılım grafikleri veya pasta grafikleri ve haritalar oluşturabilir.